Bocuse logo

 

Tietoa kilpailusta

Suomen edustus 2015 - 2017

Historia

Ajankohtaista

 

 

 

 

Suomelle kuudes sija Bocuse d'Or Finaalissa

Eero Vottonen ja Miikka Manninen ylsivät kilpailun huikeassa finaalissa kuudennelle sijalle. Kilpailun voitti Yhdysvallat, toiseksi tuli Norja ja kolmanneksi Islanti.

Lautasannokset tehtiin tänä vuonna 100% kasvisraaka-aineista. Suomen kilpailuannoksen pääraaka-aine oli Suomen kandidaatin Eero Vottosen omiin suosikkeihin lukeutuva maa-artisokka.

– Halusin luoda modernin vegaanisen annoksen, joka on uskollinen tyylilleni.

Annoksen lähtökohtana ovat maanläheiset, juurevat raaka-aineet – juurekset ja viljat. Niitä korostan suomalaisen luonnon mauilla: suomalaisella herkkutatilla ja kuusenkerkällä. Vegaaniannoksen aromit ovat rehellisiä, voimakkaita ja muhevia, kertoo Vottonen vegaaniannoksesta.

 

 

Suomi kuudennella sijalla

Eero Vottonen ja Miikka Manninen sijoittuivat Bocuse d’Or Euroopan osakilpailussa kuudennelle sijalle ja jatkavat tammikuussa 2017 pidettävään finaaliin. Kilpailun voitti isäntämaa Unkari, toiseksi tuli Norja ja kolmanneksi Ruotsi.

Bocuse d'Or Euroopan osakilpailussa jatkoon päässeet, suluissa pisteet:
1. Unkari (1335 p)
2. Norja (1282 p)
3. Ruotsi (1272 p)
4. Ranska (1265 p)
5. Islanti (1226 p)
6. Suomi (1197 p)
7. Alankomaat (1171 p)
8. Sveitsi (1158 p)
9. Belgia (1126 p)
10. Tanska (1110 p)
11. Viro (1049 p)

Kovatasoisen kilpailun kaikki loppukilpailuun Lyoniin päässeet mahtuivat 300 pisteen sisään, mikä tarkoittaa Bocuse d’Or -kilpailujen arvostelussa hyvin pieniä eroja suorituksessa.

 

Assistentti Miikka Manninen ja Eero Vottonen kilistävät 6. sijalle. Kuvat: Jussi Ulkuniemi


Kilpailupäivä takana

Eero ja Miikka selviytyivät hienosti! Sekä liha että kala saatiin esille ajoissa sellaisina kuin suunniteltiinkin. Kisojen luonteeseen kuuluvia yllättäviä tekijöitäkin tuli mm. keittiön tavaroiden sijoittelun ja vakuumikoneen koon muodossa. Pojat näyttivät kuitenkin tilanteessa todellisen luontonsa ja ammattitaitonsa ja hoitivat homman niin hyvin, etteivät haasteet välittyneet tuomaristoon tai katsomoon. Todellisia ammattilaisia!

Tänään jännitetään, miten loput 10 maata pärjäävät ja illalla saadaan tietää tulokset alkaen klo 18 (Suomen aikaa klo 19). Palkintojenjako tulee suorana osoitteessa http://www.bocusedor.com/web-tv

 


Kova kilpailupäivä jo käynnissä  

Vottosen ja hänen assistenttinsa Mannisen kilpailusuoritus alkoi klo 9.10 ja se kestää 5 tuntia 35 minuuttia. Minuutilleen aikataulutetun keittiöpäivän tulee toimia tarkkaan suunnitelmien mukaan siihen saakka, kunnes kala-annokset ja lihavati ovat tuomareiden arvioitavina. Suomen tuomarina toimii Pekka Terävä ja joukkueen valmentajana Matti Jämsén.
 
Kilpailussa valmistetaan Euroopan kulinaarisesta kermasta koostuvalle tuomaristolle kala-annokset sekä lihavati. Kilpailun isäntämaa Unkari on valinnut pääraaka-aineet, sammen sukuisen sterletin ja saksanhirven vasan takaneljänneksen, joista kukin kilpailija työstää omannäköisensä kilpailuruoat. Suomen tiimi luottaa kilpailuannoksissaan vahvaan makuun, joka on saanut innoituksensa suomalaisesta luonnosta.
 

Keittiön tekniikasta vastaava Jouni Heinonen Davantilta, Eero Vottonen ja Miikka Manninen. 


Bocuse d’Or maistelu 11.3.2016

Kilpailuannoksia kehitetään ja hiotaan ennen kilpailua. Davantin harjoituskeittiössä annokset jatkavat kehittymistään ja makuyhdistelmiä hiotaan. Yhteistyökumppanit niin Finnairilta kuin Davantilta pääsivät maaliskuussa maistamaan suomen Bocuse d´Or tiimin loihtimia kala- sekä liha-annoksia Perhon harjoituskeittiöön.

 

 

 


Voitto Suomen karsintakilpailuista 

Kolmastoista Suomen Bocuse d’Or-edustaja valittiin 28.3.2015 tiukassa karsinnassa Kevätmessuilla Helsingin messukeskuksessa. Suomen edustajaksi kokkien maailmanmestaruuskilpailuihin valittiin Eero Vottonen helsinkiläisestä ravintola Olosta. 
 
– Olen hyvin tyytyväinen suoritukseeni. Opin tästä kilpailusuorituksesta sen, että voin helposti nostaa vaikeustasoa muutaman askeleen. Nyt minulla jäi melkein tunti kisa-aikaa jäljelle. Parasta on, että pääsen valmentajan tarkkailevasta roolista nyt itse keittiöön tekemään, jo se itsessään on hyvin palkitsevaa, Vottonen kertoo.

 

 

Eero Vottonen tarjoilee kastikkeen liha-annokseen ja kertoo annoksesta Bocuse d’Or Suomen karsintakilpailussa Davantin Jouni Heinoselle. 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Muista minut

Davanti Finland Oy, Keskikankaantie 14, 15860 Hollola, 040 501 6887

Ravintolalaitteet | Kahvilalaitteet | Suurkeittiölaitteet