Bocuse logo

 

Tietoa kilpailusta

Suomen edustus 2015 - 2017

Historia

Ajankohtaista

 

 

 

 

Eero Vottonen edustaa Suomea Bocuse d’Or-kaudella 2015-2017 

Bocuse d’Or -karsinta käytiin Kevätmessuilla kahden kovan välillä. Vastakkain olivat tuore Vuoden Kokki 2015 Ismo Sipeläinen ja Eero Vottonen, joka toimi edellisellä kaudella Matti Jämsénin valmentajana. 

Kilpailutehtävänä oli valmistaa 5 tunnissa 35 minuutissa alusta saakka 12 kala- ja 12 liha-annosta etukäteen määritellyistä raaka-aineista. Pakolliset raaka-aineet olivat kala-annoksessa kotimainen kirjolohi ja osteri, liha-annoksessa naudan sisäfilee, häntä tai rinta. Kilpailu oli tiukka, kun kaksi taitavaa kokkia kohtasivat toisensa. Tällä kertaa voiton vei Eero Vottonen.Kokenut tiimi uskoo menestykseen.

Kokkien maailmanmestaruuskilpailun Euroopan karsinnan raaka-aineet on julkistettu, ja Suomen Bocuse d’Or-tiimin harjoittelukausi on käynnistynyt. Suomen edustajana toimii Eero Vottonen ja assistenttina Miikka Manninen.

Suomen tiimin ensimmäinen kiintopiste on Euroopan osakilpailu, joka pidetään toukokuussa 2016 Budapestissa. Kisasuorituksen pakolliset raaka-aineet ovat saksanhirvi ja erittäin harvinainen kala sterletti sekä kultainen kaviaari.

Kilpailuannoksiin Vottonen etsii suomalaisia vaikutteita metsästä ja pyrkii löytämään parhaat kotimaan tuotteet. Toukokuun alussa pohjoinen luonto tuottaa ensimmäisiä uuden sadon villejä, kiinnostavia raaka-aineita, joten niitä todennäköisesti löytyy Vottosen tiimin kilpailuannoksista. Lisäksi metsäisen makuinen liha saattaa täydentyä vaikkapa vahvalla suomalaisella kuivatulla hirvenlihalla. 

Euroopan osakilpailusta 12 maata jatkaa matkaansa Lyoniin, jossa pidetään kokkien maailmanmestaruuskilpailu, Bocuse d’Or-finaali tammikuussa 2017.

 

 

 

 

   

 

Team Finland

Suomi osallistuu kilpailuun 13. kertaa. Kilpailuja tukee joukko omistautuneita yhteistyökumppaneita, joiden mielestä Suomen osaamisen ja raaka-aineiden esittely maailman huippujen mittelöissä kantaa valtavaa merkitystä koko maalle. Ammattilaistiimi lähtee luottavaisena kohti Budapestia ja siitä eteenpäin Lyonin loppukilpailuun vuonna 2017.

Eero VottonenEero Vottonen on 31-vuotias kokki, jonka ansioluettelossa on useita kotimaisia huippuravintoloita.
Syksystä 2015 lähtien Vottonen työskentelee päätoimisesti ravintolakoulu Perhossa sijaitsevassa Bocuse d’Or-harjoituskeittiössä ja tekee yksityistilaisuuksia oman yrityksensä kautta. Vottosella on vahva Bocuse d’Or-kilpailukokemus edelliseltä kilpailukaudelta, jolloin hän toimi Suomen joukkueen valmentajana.

Miikka ManninenVottosen assistenttina toimii Miikka Manninen. 19-vuotias Manninen on valmistunut Ravintolakoulu Perhosta vuonna 2015.
Bocuse d’Or-kilpailu on myös Manniselle tuttu; hän osallistui Bocuse d’Or-toimintaan kaudella 2014-2015 avustamalla Suomen joukkuetta harjoituksissa ja Euroopan osakilpailuissa sekä loppukilpailuissa.

Vottosen ja Mannisen valmentajana toimii Matti Jämsén, joka sijoittui vuonna 2015 Bocuse d’Or-finaalissa neljänneksi. Suomen tuomarina ja joukkueen presidenttinä toimii Pekka Terävä ja joukkueen johtajana Sami Rekola. Vastuullinen kilpailujärjestäjä Suomessa on Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö ELO-säätiö.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Muista minut

Davanti Finland Oy, Keskikankaantie 14, 15860 Hollola, 040 501 6887

Ravintolalaitteet | Kahvilalaitteet | Suurkeittiölaitteet