Bocuse logo

 

Tietoa kilpailusta

Suomen edustus 2015 - 2017

Historia

Ajankohtaista

 

 

 

 

Perus raaka-aineina liha ja kala 

Kilpailussa valmistetaan kala- sekä liha-annos. Kala ja liha vaihtelevat kilpailusta toiseen, vuoden 2015 finaalissa ne olivat  purotaimen ja helmikana. Liha-annos valmistetaan perinteisesti vadeille, joiden suunnittelu on suuri osa kilpailua. Tuomarit antavat pisteitä myös ulkonäön perusteella, joten pelkästään maulla ei saa parhaita pisteitä. Vadin esittelyn jälkeen sen sisältö puretaan ja asetellaan lautasille.

Sekä liha- että kala-annoksesta valmistetaan 14 lautasta. Kala-annokseen kuuluu itse kala sekä vähintään yksi lisuke, joka on tiimien päätettävissä. Liha-annoksessa on oltava vähintään kolme lisuketta.

Yhteneväiset keittiöt

Jokaisessa kilpakeittiössä on kaksi kylmätyöpöytää, työtasoja, kaksi kahden levyn Garland induktioliettä ja Convotherm 4 ED –uuni sekä pienlaitteita kuten kutteri ja yleiskone. Lisäksi joukkueiden yhteistiloissa on käytettävissä mm. vakuumikone ja pikapakastuskaappi. Kilpakeittiöissä sähköteho on rajoitettu noin 10kW:n, joka estää liiallisen laitekannan tuomisen mukanaan. Kukin tiimi saa tuoda omat työkalunsa, mutta laitteet on hyväksytettävä kilpailun järjestäjillä. Davanti toimittaa käytettävät pienkoneet suomen tiimille.

Valmentaja toimii takapiruna

Joukkueen valmentajan tehtävä kilpailussa on seurata toimintaa keittiön ulkopuolelta ja antaa sanallisia ohjeita sekä aikamääreitä. Valmentaja ei saa mennä keittiöön eikä auttaa fyysisesti missään valmistusprosessissa.

Pisteytys ja tuomarit

Tuomaristoon kuuluvat makutuomarit sekä keittiötuomarit. Makutuomarit pisteyttävät annokset maun ja ulkonäön perusteella ja keittiötuomarit antavat pisteensä keittiötyöskentelystä. Yhteensä pisteitä on saatavilla 100, joista 40 tulee mausta, 20 ulkonäöstä, 20 liha- tai kala-annoksen kausisääntöjen noudattamisesta, 10 ylijäämästä ja järjestelmällisyydestä sekä 10 pistettä hygieniasta ja keittiötyöskentelystä.

   

 Annos

Kansainvälinen kokkikilpailu

Vuonna 1987, Paul Bocuse sai idean kansainvälisestä kokkikilpailusta suurista urheilutapahtumista. Perimmäisenä ajatuksena oli kilpailun ohella korostaa ja esitellä eri kokkien omaa ammattitaitoa.

Nykyään joka toinen vuosi Bocuse d’Or kilpailun finaaliin pääsee 24 nuorta lupaavaa kokkia viideltä eri maanosalta. Heidän haasteena on valmistaa kaksi annosta 5 tunnissa ja 35 minuutissa, suorana katsojien edessä. Tuomaristo, jonka tehtävänä on pisteyttää kukin annos, koostuu maailman arvostetuimmista kokeista.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Muista minut

Davanti Finland Oy, Keskikankaantie 14, 15860 Hollola, 040 501 6887

Ravintolalaitteet | Kahvilalaitteet | Suurkeittiölaitteet