Ajankohtaista

17.6.2016

Palkinnot

Davanti mukana PRO-palkinnoissa

Davanti Finland Oy tukee suomalaista ravintola-alaa yhtenä PRO-gaalan yhteistyökumppaneista. Davanti on pääyhteistyökumppanina PRO 2017 opettaja -sarjassa, jossa etsitään innostavaa ja ammattiinsa intohimoisesti suhtautuvaa ravintola-alan opettajaa, jonka oppilaat muistavat vielä vuosienkin jälkeen. 

- Hyvä opettaja sytyttää oppilaittensa intohimon ja tukee heidän kehittymistään rautaisiksi alan ammattilaiseksi. Meidän mielestämme on tärkeää, että opettajien osaamista nostetaan esiin ja heitä kannustetaan olemaan kaikin tavoin ylpeitä ammatistaan. He ylläpitävät ja kehittävät ravintola-alan ammattilaisten osaamista, ja heidän työnsä on elintärkeää suomalaisen ravintola-alan tulevaisuudelle, kommentoi Davanti Finland Oy:n toimitusjohtaja Jouni Heinonen. 

PRO-palkintoja jaetaan yhteensä 14 sarjassa ja ehdokkaiden nimeäminen on käynnissä osoitteessa http://propalkinnot.fi. Palkinnot jaetaan PRO-gaalassa 26.1.2017. 

Lue lisää PRO 2017-palkinnoista https://issuu.com/aromilehti/docs/pro2017


 

 

20.5.2016

Benjamin HuberTammikuussa avattu uusi ravintola Factory Kamppi

Ravintola Factory tarjoaa pääkaupunkiseudulla monipuolisesti ravintola-alan palveluita lounasravintoloista catering palveluihin. Haastateltavana on Helsingissä autotalossa tammikuussa avatun Factory Kampin keittiöpäällikkö Benjamin Huber. Pitkän linjan kokki Huber on ollut töissä aiemmin keittiöpäällikkönä saman ketjun ravintoloissa Aleksilla sekä Vallilassa. Aikaisempaa työkokemusta Huberilla on myös Sveitsistä. Factory Kamppi tarjoaa ruokaa koko päivän tarpeisiin aamupalasta illalliseen.

- Ennen kuin Kampin ravintola päästiin avaamaan, se vaati paljon pohjatyötä, Huber mainitsee. Factory Kampin kokit totuttelevat nyt käyttämään keittiön upouusia laitteita. Työtapojen hioutuminen vie hetken ja heidän täytyy myös omaksua uusia toimintatapoja työskennellessään uudessa keittiössä. Nämä ovat kuitenkin asioita, joihin rutiini tulee ajan kanssa.

Joka kokin unelma on uusi keittiö

Factory Kampin uusissa laitteissa on paljon hyvää, toteaa Huber. Keittiössä on käytössä mm. induktioliedet, jotka mahdollistavat usean pannun käytön samalla levyllä. Tämä luo uusia mahdollisuuksia, mutta myös opettelua. Haastateltavalle induktioliesien käyttö on tuttua aiemman työkokemuksen kautta, kun taas osalle kokeista induktioliesillä ruoan laittaminen on uutta.

Alalla ollaankin jo siirtymässä kaasuliesistä induktioliesiin, kertoo Huber. Kaasulieteen verrattuna induktioliesi on helpompi pitää puhtaana ja toimii säntillisemmin. Tehon siirto liedestä pannuun tapahtuu välittömästi, joten lieden ei tarvitse olla päällä koko päivää, pitäen samalla keittiön lämpötilan kurissa.

- Olen tyytyväinen induktiolieden toimintaan ja pidän Davantin laitteiden kanssa työskentelystä, ne ovat hyviä, toteaa Huber - Pidän myös siitä, että keittiö on tilana toimiva. Joka kokin unelma on saada työskennellä upouudessa keittiössä, haastateltava Benjamin Huber toteaa lopuksi.

Ravintola Factoryn keittiöpäällikkö Benjamin Huber, Helsingin Autotalo
Keittiösuunnittelu ja laitteet, Davanti
Haastattelu ja kuvaus Anu Varsamäki, Design Kumina


 

 

12.5.2016

Bocuse d’Orin, maailman arvostetuimman kokkikilpailun Euroopan osakilpailut käytiin 10.-11.5. Budapestissa. Suomen edustaja Eero Vottonen ja assistentti Miikka Manninen tulivat kilpailuissa kuudensiksi ja jatkavat tammikuussa 2017 pidettävään finaaliin. Kilpailun voitti isäntämaa Unkari, toiseksi tuli Norja ja kolmanneksi Ruotsi.

Suomi kilpaili ensimmäisenä kisapäivänä tiistaina 10.5. Kilpailupäivä ei sujunut täysin suunnitelmien mukaan, mutta hankaluuksista huolimatta Vottosen ja Mannisen suoritus valmistui ajallaan ja annokset onnistuivat erinomaisesti. Joukkueen tavoite, palkintosija, jäi kuitenkin tällä kertaa saavuttamatta.

- Olimme jossain vaiheessa pahasti aikataulusta jäljessä, mutta saimme koottua rivimme ja kurottua ajan kiinni. Miikka oli ensimmäistä kertaa näin tiukassa paikassa ja hän hallitsi hermonsa käsittämättömän hyvin.

- Ei voi sanoa, että koko suorituksemme olisi ollut täydellinen, mutta kaikki ruoka saatiin esiin juuri sellaisena kuin oli tarkoitus ja laatu oli sitä, mitä sen pitikin. Lyoniin lähdemme haastajan asemasta erinomaisella mielellä ja tavoitteenamme on tietenkin korkein sijoitus, kertoo Eero Vottonen.

Kovatasoisen kilpailun kaikki loppukilpailuun Lyoniin päässeet mahtuivat 300 pisteen sisään, mikä tarkoittaa Bocuse d’Or -kilpailujen arvostelussa hyvin pieniä eroja suorituksessa.


 

11.3.2016

Bocuse d’Or maistelu

Kilpailuannoksia kehitetään ja hiotaan ennen kilpailua. Davantin harjoituskeittiössä annokset jatkavat kehittymistään ja makuyhdistelmiä hiotaan. Yhteistyökumppanit niin Finnairilta kuin Davantilta pääsivät maaliskuussa maistamaan suomen Bocuse d´Or tiimin loihtimia kala- sekä liha-annoksia Perhon harjoituskeittiöön.

Lue lisää Bocuse d´Or kilpailuista


 

9.5.2014

Tukholmassa järjestetyissä Bocuse d'Or osakilpailun Euroopan karsinnoissa Suomen joukkue nappasi sijan viisi. Lisäksi Matti Jämsen palkittiin erikoispalkinnolla parhaasta lihavadista.

Seuraavaksi Matilla ja joukkueella alkaa kesätauko, jonka jälkeen harjoittelu jatkuu Ravintolakoulu Perhossa syksyllä. Tähtäimessä Matilla on luonnollisesti Tukholmassa palkintopallille nousseet Ruotsi (sija 1.), Tanska (sija 2.) ja Norja (sija 3.). Neljänneksi ennen Suomea nousi Ranska.

Kesätauolle Matti lähtee kuitenkin hyvillä mielin.

-"Taistelimme tiemme kärkikaartiin: top viidessä on hyvä olla. Viides sija on hyvä lähtökohta Lyoniin, matka maailman parhaaksi jatkuu!"

Kuvassa Jouni Heinonen (vas.), Antti Lukkari, Eero Vottonen, Matti Jämsen ja Ossi Heinonen


 

 28.8.2013

Suomen Bocuse d'Or -harjoittelukeittiö otettiin virallisesti käytön. Keittiön vihkivät ja onnenpotkun Matti Jämsenille antoivat Manitowocin Simon Merrick (vas.) ja Andrew Daniels sekä Davantin Jouni Heinonen.

Lehdistötiedotteen voit lukea tästä

 

 

 

 


 
28.8.2013

Uudet sivustomme avautuivat 28.8.2013. Tervetuloa tutustumaan!
Jatkamme sivustojemme kehittämistä. Pian liitämme tuotekohtaiset mitoituspiirustukset.


 
 23.8.2013 Davanti Finland Oy sai valmiiksi Bocuse d'Or -kilpailukeittiön kopion Ravintolakoulu Perhon tiloihin, varustettuna laitteilla, joita käytetään myös kilpailukeittiöissä.
 
20.8.2013


Davanti Finland Oy / Elo-säätiö allekirjoittivat yhteistyösopimuksen Matti Jämsenin tukemiseksi matkallaan Bocuse d'Or -kilpailun EM-karsintoihin 2014 Tukholmaan ja Finaaliin 2015 Lyoniin.

Davanti Finland Oy suunnittelee, toimittaa ja asentaa Matille harjoittelukäyttöön tarvittavan keittiökokonaisuuden.

 

 

8.7.2013Convotherm uunit myynnissä nyt Suomessa!

Kansainvälisesti arvostetussa Bocuse d'Or -kilpailussakin käytössä olevat Saksalaiset Convotherm- yhdistelmäuunit saatavissa nyt meiltä.
Convotherm-uuneissa on markkinoiden laajin valikoima vaihtoehtoja lähtien liikuteltavista MINI MOBILE (leveys vain 51,5 cm) -yhdistelmäuuneista aina 40 GN1/1 -65 kapasiteetin omaaviin uuneihin.

 
1.4.2013 Savustaminen on virallisesti ”in”. - Ainakin jos on uskomista Yhdysvaltalaisen National Restaurant Associationin “What’s Hot” -listaa. Siinä savustus on rankattu viidenneksi valmistusmenetelmien kategoriassa.
“What’s Hot” -listaan vaikuttaneiden kokkien mukaan tämä ennen erikoisvalmistusmenetelmäksi mielletty menetelmä on nostettu suosituimmaksi yhdessä fermentoinnin, pikkelöinnin, Sous Viden ja nestemäisen typen kanssa.
Vaikka ei ole epäilystäkään siitä, että pieni määrä savua voi tehdä melkeinpä mistä tahansa parempaa, kokit epäröivät käyttää tätä menetelmää, koska kokivat sen hankalaksi. 
Kuitenkin uusien ruoanvalmistustekniikoiden myötä savun maun tuonti erilaisiin ruokiin on helpompaa kuin koskaan.

Moduline-savustusuunimme kylmä- ja lämminsavustusmenetelmien ansiosta kokit voivat itse tuoda perinteistä savun makua ruokaan. Sama uuni toimii myös matalalämpöuunina, mahdollistaen monipuolisen ruokien valmistuksen yhdellä laitteella.

 
5.6.2012

Amerikkalaisvalmistajan Fetco-kahvinvalmistuslaitteet ovat nyt varastotuotteitamme.

Valikoimissamme on suoraan 2, 4, 6 ja 8 litran termossäiliöihin keittävät mallit tuotoltaan 25 l/h - 130 l/h. Tilauksesta saatavilla on myös Heavy Duty -keittimet joiden tuntituotto on jopa 230 litraa tunnissa ja säiliökoko 24 litraa!

 

Tuoteryhmään pääset tästä


 
 
 

Muista minut

Davanti Finland Oy, Keskikankaantie 14, 15860 Hollola, 040 501 6887

Ravintolalaitteet | Kahvilalaitteet | Suurkeittiölaitteet