
Referenssi
Ravintola Demo Helsinki
Tommi Tuominen
Ravintoloitsija, keittiömestari

”Demon keittiö on lähellä unelmakeittiötäni”
Keittiösuunnittelussa on helppo luottaa ammattilaiseen, jonka kanssa yhteistyö sujuu. DAVANTIN / Jouni Heinosen suunnitteluosaamisesta on hyvät kokemukset jo kahdessa aiemmassa keittiöprojektissa. Kovan luokan keittiösuunnittelijalla on taito mukauttaa suunnittelu eri liiketoimintojen ja keittiöiden tarpeisiin, on ruokamaailma sitten Casual tai Fine Dining. Jouni reagoi superhienosti projektien aikana eteen tuleviin haasteisiin sekä löytää niihin meitä parhaiten palvelevat ratkaisut. Arvostan erityisesti sitä, miten suunnitteluprosessissa lähdetään liikkeelle ja miten se viedään loppuun asti. Jounilla on harvinaisen hyvä ymmärrys ravintolakeittiöiden tarpeista ja käytännön keittiöarjesta.


Demon keittiösuunnittelua tehtiin pieteetillä alusta loppuun asti. Valmis keittiö on lähellä unelmakeittiötäni eli se on toiminnallinen ja tehokas. Kaikki keittiöissä on oikeilla paikoilla ja korkeuksilla sekä helposti käden ulottuvilla.
Asiakkaille täysin avoin keittiö on esteettisesti kaunis. Demo sijaitsee liikerakennuksen 14. näköalakerroksessa ja sen kuusimetristen lasiseinien kautta avautuu upeat maisemat merelle ja kaupungin ylle. Illan pimetessä asiakkaiden katseet suuntautuvat maisemien sijaan keittiöön, joten sen ulkonäköön haluttiin panostaa. Avokeittiön suunnittelu yhteensopivaksi rakennuksen muotoon sekä avokeittiön ja ravintolasalin välisen rajapinnan saumaton yhdistäminen vaati keittiösuunnittelijan, sisustusarkkitehdin ja urakoitsijan tiivistä yhteistyötä – Jouni toimi tässäkin aktiivisena osapuolena ja yhteyksien ylläpitäjänä.
Ammattimaisesta asenteesta kertoo myös Jounin kiinnostus kokonaisuuden toimivuuteen keittiön valmistumisen jälkeenkin. Kaikki meillä vastaa suunnitteluvaiheessa läpi käytyjä tarpeita, joten muutoksille ei ole ollut juuri tarvetta.
Ravintola Demo Helsinki
- Suomen pitkäikäisin Michelin-tähditetty ravintola
- Toimi Uudenmaankadulla Helsingissä vuodesta 2003 lähtien
- Avattu lokakuussa 2024 uusissa tiloissa Ruoholahdessa osoitteessa Itämerenkatu 25
- Rakentaja NCC Suomi, arkkitehti Marko Salmela JKMM Arkkitehdit Oy, keittiösuunnittelu Davanti Finland Oy Jouni Heinonen
